Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

U21 landsholdet klar til VM

Webredaktør, udgivet d. 6. januar, 2013

Danmark – Serbien 27-19 (11-10)

Det danske U21 landshold sluttede fantastisk af ved VM kvalifikationsturneringen i Slovakiet og vandt ”finalen” med hele 8 mål efter en føring på et enkelt mål ved pausen.

Dermed er U21 landsholdet kvalificeret til VM i Bosnien fra den 14. til den 28. Juli.

Skanderborgs islæt på U21 landsholdet, Andreas Væver beretter om en fantastisk holdpræstation, hvor forsvarsspillet var helt afgørende.

Vi stod fantastisk i vores forsvar og vi sled ganske enkelt serberne op hen over kampen. Derudover står Alexander Jacobsen en rigtig fin kamp i målet. Vi brænder lidt for mange chancer på deres målmand specielt i 1. halvleg, men det var også en meget dygtig målvogter. Ham kommer vi til at se mere til i fremtiden.

Lasse Andersson gør det helt fantastisk som playmaker, og scorer 8 mål med en fornuftig scoringsprocent, det har været en stor succes at få Lasse med op selvom han kun har alder til U19 landsholdet. Der sidder en fin arm på den knægt, og han har spillet rigtigt godt hernede.

Danmark er som sagt kvalificeret til VM mens Serbien, Slovakiet og Grækenland må blive hjemme til sommer. Serbien er dog 1. reserve som nr. 2 i pulje 3.

Danmarks målscorere:

Lasse Andersson 8, Theis Baagøe 8, Jonas langerhuus 4, Stig Bugge 3, Andreas Væver 1, Lars Mousing Nielsen 1, Bjarke Christensen 1, Rene Antonsen 1

Landtræner Henrik Kronborg udtalte følgende til www.dhf.dk:

U21-landstræner Henrik Kronborg har da også kun roser til overs for sit mandskab, da han over telefonen fortæller om dagens kamp:

“Bedst som vi følte os spillet ud af turneringen i fredags, hvor vi var bagud med 4 mål kort før tid, fik vi kæmpet os tilbage på uafgjort og sikrede det ene point. Det gav hele holdet rygstødet til at tage snakken om indstilling og fightervilje, og det har hver enkelt bragt med ind i både kampen i går og den i dag, ” siger landstræneren og fortsætter:

“Igen i dag arbejder forsvaret rigtig godt med stor disciplin i 6-0 og lægger stort pres på de serbiske skytter, hvilket hjælper Alexander Jakobsen i målet, som står en pragtkamp med 22 redninger.”

Også angrebsspillet får ros med på vejen:

“Opgaven i angrebet var at forsøge at sprede serbernes forsvar, så vi kunne kom ind og spille en mod en og to mod to, og samtidig arbejde på at spille op til vores skytter. Generelt var angrebsspillet disciplineret, omstillingsparat og løsningsorienteret, og der blev gået til stålet med skarphed og sand fighter-indstilling,” siger en tydeligt stolt Henrik Kronborg.

“Spillernes præstationer over hele linjen har været helt fantastisk, og de har trods det store pres bevaret evnen og modet til at fokusere på eget spil, løbe på kontrachancerne – og til at tro på, tingene lykkes,” konstaterer Henrik Kronborg tilfreds, inden han løfter sløret for, hvordan VM-kvalifikationen skal fejres:

pandekager“Vi skal have pandekager med is efter aftensmaden, og så skal vi måske se lidt fjernsyn. Ja, og så skal vi i seng, så vi kan nå lidt søvn, inden bussen kører mod lufthavnen klokken 3 i nat.”

Website Security Test