Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nederlag til U16 Drengeliga i Ikast

Kirsten B Madsen, udgivet d. 23. januar, 2013

SHEA logoU16 Drenge Liga                                            

Team Ikast Håndbold-Skanderborg Håndbold  22-20 (10-9)

 Skanderborg tog tirsdag aften til Ikast – på jagt efter deres første sejr i Ligaen. De to hold havde mødt hinanden to gange før jul, hvor det blev til uafgjort hjemme og grøn sejr på udebane. Derfor var Skanderborg på forhånd udråbt til favorit – i hvert fald ifølge Ikast… Det var Ikast’s første kamp i Ligaen og Skanderborgs tredje. Så der var lagt op til en spændende kamp, især også fordi Ikast i julepausen var blevet forstærket i bagkæden.

 På trods af dette virkede de grønne ikke helt nærværende i kampens først 5-6 min. Ikast kom meget nemt til deres scoringer, og i den anden ende blev angrebene stik imod aftale afviklet alt for hurtigt. Så hjemmeholdet var efter 7 min foran 6-2. Der skulle gå hele 6 min, før det første frikast blev begået. Men derefter vågnede drengene op – forsvaret stod kompakt i midterzonen, og der blev gået mere til stålet. Det lykkedes at holde Ikast fra at score i næsten 10 min, og da angrebsspillet samtidig flød bedre, lykkedes det at komme op på 6-6. Derfra fulgtes holdene ad halvlegen ud. Dog kunne Ikast gå til pause med en føring på 10-9.

 I anden halvleg løb hjemmeholdet ind i en dobbelt udvisning kort efter start, som gæsterne benyttede til at bringe sig i front 12-11.Derfra kørte det virkeligt godt for de grønne, og føringen blev stille og roligt udbygget, så man næsten midtvejs i halvlegen førte 16-12. Ikast forsøgte sig sporadisk flere gange med offensivt forsvar, som ellers tidligere havde voldt Skanderborg kvaler. Men også det blev løst tilfredsstillende.

Fire mål i front og godt et kvarter tilbage lugtede lidt af Skanderborgs første sejr. Men hvorvidt det var nervøsitet for at vinde eller andre årsager, kan være svært at afgøre. Ikke desto mindre gik angrebsspillet fuldstændigt i stå, og man formåede overhovedet ikke at komme frem til kvalificerede løsninger. Ikast holdt derimod samme niveau over det meste af kampen, og halede derfor stille og roligt ind igen. Med 7 min tilbage kom de på 18-18, og så tippede momentum definitivt til deres fordel. Da slutfløjtet lød stod der således 22-20 til Ikast – et resultat, som Skanderborg kun kan være skuffede over. Med til historien hører også, at man undervejs tillod sig at brænde to straffekast.

Så holdet har stadig første sejr i Ligaen til gode med kun 1 point efter 3 kampe.

I målet stod Malte Algren en fremragende kamp, og holdt i perioder Skanderborg inde i kampen med en redningsprocent på over 50.

 Næste kamp er hjemme den 27/1 mod HEI/VRI.

Stillinger undervejs:

3-0, 6-2, 6-6, 10-9 (pause), 11-12, 12-16, 16-17, 18-18, 20-19, 22-20.

 Målscorere for Skanderborg:

Simon Hedehus 7, Andreas Nielsson 6, Oliver Meinertz 3, Anders Hallberg 2, Mike Haack 1, Jacob Aaquist 1.

Website Security Test