Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

KIF Kolding – Skanderborg 32-25

Webredaktør, udgivet d. 9. december, 2012

KIF Kolding – Skanderborg Håndbold 32-25 (20-14)

Det var ren deja-vu at besøge Kolding hallerne lørdag eftermiddag. Alt hvad der foregik, var fuldstændig identisk med vort besøg i Brøndby Hallen i sidste sæson. Eneste forskel var postnummeret og at hjemmeholdet nu havde ærmer på spilletrøjerne.

Det storslåede setup fra AGK tiden, er kopieret i mindste detalje og selv den fremragende hal speaker er den samme som da chefen hed Kasi og ikke Boesen. Storslået show og den hårdt pumpede musik har ikke forladt dansk håndbold, og hvis denne uges stærkt utilfredse læserbrevs skribent fra Odder, havde været tilstede i Kolding hallen, havde han end ikke overlevet det første spille minut.

Han ville have gået glip af en sprudlende Bo Spellerberg, der åbnede scoringen for Kolding til 1-0 og han gjorde fuldstændigt som det passede ham igennem alle 60 minutter. Selv dommerne var så imponerede at de gav den tidligere Københavnerdreng bolden igen selvom han tog 5 skridt, hvoraf de 2 i feltet, uden nogen fysisk kontakt. Det var den gode gamle Spellerberg tilbage i topform, på godt og ondt, og mon ikke han er med i Wilbeks flyver til Spanien i januar måned. Det lignede dagens indsats i hvert fald.

Kolding stillede op uden stjernen Kim Andersson og Stefan Hundstrup, mens Joakim Boldsen og Lukas Karlsson begge mirakuløst var tilbage på holdkortet på rekordtid. Skanderborg manglede alle 3 førstevalg i bagkæden, Michael Pedersen, Matias Helt og Peter Balling, og det skulle vise sig at det blev for stor en mundfuld. Kolding startede i deres 4:2 forsvar, og de små Skanderborg spillere havde utroligt svært ved at komme på skudhold. Rasmus Kaagaard var stort set ene mand om at kunne passere Kasper Hvidt i Kolding målet, og han scorede således 5 ud af de første 7 Skanderborg mål.

Vi var med til 3-3 efter 7 minutter men herefter rykkede Kolding til 8-3 og så sig aldrig mere tilbage i den kamp. De 2 førsteårs senior spillere Jesper Johannesen og Martin Mauer Larsen, fik den umulige opgave, på skift at erstatte topscorer Peter Balling på højre back. Begge gjorde alt hvad de kunne, men det var meget vanskelige vilkår når de kom ind og skulle stå ansigt til ansigt med de fysisk overlegne Kolding forsvars spillere som Lars Jørgensen, Joakim Boldsen m.v. Man kunne godt have fundet en lettere opgave at øve sig på liga håndbold i til de unge drenge, men sådan var opgaven nu engang lørdag eftermiddag.

Resten af 1. halvleg holdt Kolding fast i føringen på 4-6 mål, og Skanderborg forsvaret havde ikke den bedste halvleg i denne sæson. 20 mål blev der indkasseret, hvilket ikke var godkendt. 14 mål fik vi selv tilkæmpet os, og det var egentligt en udmærket præstation. Rasmus Kaagaard stod alene for de 6 scoringer, og var klart den mest iøjnefaldende Skanderborg spiller i dagens kamp. Også Kenneth Peters på stregen spillede godt, og kunne notere 4 mål på 4 forsøg i duellerne med Kasper Hvidt.

2. halvleg startede med Skanderborg i undertal, og efter blot få sekunder fik Spellerberg årets til dato tyndeste straffekast, som han selv omsatte i mål. Herefter satte Kolding tingene eftertryggeligt på plads, og efter 41 minutter var den første 10 måls føring ved 27-17 en realitet, og kampen var for længst afgjort.

Skanderborg valgte fornuftigt nok at spare bl.a. Rasmus Kaagaard resten af kampen, slaget var tabt og det handlede mest om at få sluttet fornuftigt af mens tankerne allerede var henledt på næste søndags lokalopgør mod Århus Håndbold. Igennem hele kampen lykkedes det slet ikke at få bragt vore 3 fløjspillere med i spillet. Det blev udelukkende til kontra mål fra den kant, bortset fra et enkelt vip, og det blev ganske enkelt for svært at skulle gennembryde Koldings midterforsvar i hvert eneste angreb.

Alle de unge kaniner blev kastet for løverne foran de knap 2500 tilskuere i Kolding. Andreas Oliver Møller Bjerre fik sin liga debut, og fik i store perioder lov at spille i en ren årgang 93 bagkæde med Jesper Johannesen og Martin Mauer Larsen. Den bagkæde har tidligere vundet både U16 og U18 DM, og de kæmpede alt hvad de havde lært og fik faktisk vundet de sidste 20 minutter med 3 mål. Med til denne historie hører også, at Kolding havde sat knappen på autopilot og slutresultatet 32-25 var retfærdigvis ikke det helt rette billede af kampen. Vi skulle være glade for at kampen ikke endte med sæsonens første 2 cifrede nederlag, for det var den reelle forskel på de 2 hold i dag.

Der er nu fokus på næste søndags kamp mod lokalrivalerne fra Århus Håndbold, hvor træner Jesper Holm formodentligt sover med krydsede fingre hele ugen, for at der bliver flere bag spillere klar til den vigtige kamp. Resurserne var for knappe i dagens kamp, og hvis vi skal holde fast i feltet omkring den eftertragtede 8. plads, kræver det at sundhedsafdelingen skal på overarbejde i den kommende uge.

De kan passende kontakte Kolding og få opskriften på den trylledrik som de spillere der af KIF blev meldt skadet lørdag morgen, og som efterfølgende varmede op kl. 15.00, MÅ have drukket af.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Rasmus Kaagaard 7, Kenneth Peters 4, Lasse Justesen 3, Andreas Væver 2, Morten Kirk Olesen 2, Andres Oliver Møller Bjerre 2, Mads Bjørn Eriksen 2, Martin Mauer Larsen 2.

Målscorer KIF Kolding:

Bo Spellerberg 9, Boris Schnuchel 4, Rasmus Jensen 4, Simon Jensen 4, Kasper Irming 3, Frederik Børm 3, Lasse Boesen 2, Joachim Boldsen 1, Cyril Vidues 1, Lukas Sokolic 1.

Website Security Test