Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Hjemme skidt, ude godt

Webredaktør, udgivet d. 23. november, 2012

TMS Ringsted – Skanderborg Håndbold 24-31 (12-16)

Efter den traumatiske oplevelse i en tom Forum Horsens sidste weekend, var der til gengæld fuld knald på Ringsted hallen fredag aften. Ca. 1.000 lokale var mødt op for at støtte hjemmeholdet, der i denne sæson har præsteret flot på hjemmebane.

Det blev til en forløsende storsejr på udebane i Ringsted, efter en pointfattig periode for Skanderborg Håndbold.

Glæden over de 2 point var tydelig i omklædningsrummet efter kampen, det var en tydelig forløsning for holdet. Måden kampen blev vundet på var nok lige så stor en forløsning, for der var tale om klasseforskel mellem de 2 hold i dagens kamp.

TMS lagde ellers flot fra start med 2 hurtige mål af Kim Johannesen men Skanderborg fik hurtigt indstillet forsvaret og efter 6 minutter var der skabt balance ved 3-3.

Både Jonas Hansen i Skanderborg målet og Mathias Olsson i TMS buret stod stærkt i starten af kampen, og mens Jonas Hansen holdt det høje niveau igennem hele kampen, fik Skanderborg efterhånden skudt hul i TMS målmanden. Kenneth Peters fik comeback efter mange ugers skadesperiode og gjorde en markant forskel i udeholdets defensiv. Den rutinerede forsvarsgeneral har været savnet, og det gjorde en stor positiv forskel at vi havde ham med igen.

Efter 10 minutter måtte Matias Helt udgå med en skade i den ene hånd, og da også Michael Pedersen var ude med et skadet knæ, var der lidt panderynker at spore i presselogen. Det blev dog hurtigt klart at de resterende Skanderborg spillere ikke lod sig mærke af de afsavn. Der blev fightet og løbet til den store guldmedalje, og allerede efter 15 minutter virkede TMS mærket af kampens opskruede tempo. TMS hang dog på til 8-8 efter 17 minutter, men herfra så Skanderborg sig ikke tilbage. Mange redninger fra Jonas Hansen blev udnyttet til hurtige kontra angreb, som TMS ikke magtede at løbe hurtigt nok hjem efter. I dag var det specielt højre fløjene Lasse Justesen og Jakob Legind, der profiterede af de hurtige udkast og de lavede tilsammen 7 mål på den konto. På trods af 3 udvisninger mod 0 til TMS, trak vi stille og roligt fra til pausen hvor stillingen var 12-16 til gæsterne.

TMS havde meget få strenge at spille på og ved pausen var et godt billede på den større Skanderborg bredde, at hele 10 forskellige Skanderborg spillere var noteret på måltavlen, mod kun 5 fra TMS.

2. halvleg startede med at Jonas Hansen blev skudt direkte i hovedet fra venstre fløj i et TMS angreb, men det rystede heldigvis ikke den unge målmand. Han startede hvor han slap før pausen, med rigtigt mange redninger. Selvom vi også tidligt kom foran 4-0 i udvisninger, fortsatte vi med at øge forspringet og TMS virkede til hurtigt at have brugt den opsparede energi i pausen.

Efter 47 minutter bragte vi os foran med 7 mål og TMS brugte deres 3. og sidste timeout. Man kunne forvente at hjemmeholdet ville forsøge deres 4:2 forsvar, men det blev aldrig forsøgt af TMS bænken.

TMS timeouten virkede på ingen måder, og de efterfølgende minutter blev TMS reelt løbet over ende af de hurtige Skanderborg spillere. Efter 50 minutter kunne Andreas Væver for første gang bringe Skanderborg foran med 10 mål ved 18-28, og kampen var endeligt afgjort. Med 6 minutter igen førte vi med 11, og hele bænken med samtlige 16 spillere var blevet brugt. Vi sluttede kampen af med en gennemsnitsalder tæt på U18 niveau, og det kostede nok lidt i slutminutterne. TMS fik lov at score kampens sidste 4 mål, men det gjorde på ingen måder glæden mindre, da kampens 2 dommere fløjtede kampen af.

TMS som ellers har præsteret stort på hjemmebane i denne sæson, virkede ikke som et hold med overskud, og i 2. halvleg blev hjemmeholdet reelt løbet over ende af de unge Skanderborg drenge.  Der kom ingen stregmål og fløjene havde det ualmindeligt svært overfor en storspillende Jonas Hansen i målet. Dermed var ansvaret lagt i hænderne på TMS bagspillerne, der hurtigt så ud til at løbe tør for kræfter.

Det vil næsten være uretfærdigt at fremhæve nogen Skanderborg spillere frem for andre. Alle bidrog flot og det var en fornem holdpræstation. Skal der alligevel nævnes nogen, må det være Jonas Hansen i målet og også et meget glædeligt gensyn med Kenneth Peters, men alle spillede en rigtig fin kamp i Ringsted hallen fredag aften.

Den mest opløftende TMS indsats, stod de 8 Ringsted badutspringere i timeouts helt klart for. Et imponerende syn var det, når de glade gymnastikdrenge kom flyvende i flik flak og saltomortaler imellem venner og fjender i alle timeouts. Heldigt at ingen kom til skade når de kom flyvende fra højre og venstre, men underholdende var det i den grad.

Vi er nu nået op på 10 point i ligaen, hvoraf de 7 point er taget på udebane. En statistik som klubben håber på markant anderledes opbakning til at få udjævnet, når der igen er kamp på hjemmebane mod DM aspiranterne Skjern Håndbold, på næste lørdag kl. 16.00 i Forum Horsens.

Målscorere Skanderborg Håndbold:

Kasper Povlsgaard 5, Peter Balling 5, Lasse Justesen 4, Rasmus Kaagaard 3, Andreas Væver 3, Jacob Legind 3, Morten Kirk Olesen 3, Kenneth Peters 2, Mads Bjørn Eriksen 1, Matias Helt 1, Jesper Johannesen 1.

Målscorere TMS Ringsted:

Rune Poulsen 7, Lasse Vinding 5, Mikkel Sjøberg 4, Kim Johannesen 3, Jesper Fredin 2, Mathias Dadason 2, Gustav Bjerregaard 1.

 

Website Security Test